Як доглядати за диванами - Меблі

Не всі знають, що дивани потребують спеціального догляду, який дозволяє підтримувати привабливий зовнішній вигляд меблів і значно продовжує термін її служби. Коли говорять про догляд за диваном, мова йде в першу чергу про догляд за його оббивкою. Саме на частку цієї частини м'яких меблів припадає найбільше різних неприємностей.

В останні роки повернулася мода на змінні оббивки і чохли для диванів. Поза всяким сумнівом, таке рішення має право на життя, адже зняти оббивку і очистити набагато простіше, ніж зробити це прямо на дивані. Як чохли, так і змінне оббивку не рекомендується прати в пральних машинках, а також сушити за допомогою різних пристосувань і фенів. Найкраще виконати прання вручну, а потім розвісити тканину на балконі для просушування. Часто прати оббивки не варто, якщо немає для цього необхідності - краще кілька разів на рік чистити тканину пилососом зі спеціальною насадкою. Пилососити оббивку потрібно акуратно, так як в деяких випадках є ризик пошкодити ворсистий покрив.

Сьогодні на телебаченні, в пресі і Інтернеті пропонують сотні засобів для виведення абсолютно будь-яких плям. Саме тому спокуса використовувати одне з них для виведення плям з оббивки дуже великий. Щоб результат такої роботи не засмутило Вас, уважно читайте інструкцію до засобу, так як деякі засоби для виведення плям здатні пошкодити певні види тканин. Найкраще, перед тим як приступити до виведення плями, провести випробування кошти на якомусь непомітному ділянці оббивки.

Взагалі, фахівці не рекомендують надто старанно хімією, адже навіть якщо тканини не завдано видимий збиток, в місці використання хімічних речовин тканина може змінити свої властивості і стати сприйнятливою до механічних впливів. Завжди потрібно пам'ятати, що більшість плям, з якими ми звикли боротися з хімією, можна вивести старовинними безпечними способами. Наприклад, свіжі плями від пролитої кави видаляються звичайним милом і вологою тканиною. Винні або жирні плями можна видалити посипавши сіллю, а від фруктового соку - сумішшю нашатирю і оцту.

Окремо варто згадати про догляд за шкіряними меблями. Як правило, забруднення з якісної шкіри легко видалити вологою ганчіркою, але якщо на дивані або кріслі з оббивкою зі шкіри з'явилася пляма, то краще не експериментувати, а проконсультуватися у менеджера компанії, де купувалися меблі. У продажу можна зустріти безліч засобів для догляду за шкіряними меблями, але при їх виборі важливо знати деякі характеристики матеріалу, які знають тільки фахівці.