Як правильно вибрати диван - Меблі

Збираэтесь купити диван високої якості? Сьогодні у продажу можна зустріти величезну кількість різних диванів, всіх можливих конфігурацій, розмірів і дизайну. Незважаючи на різноманіття, при покупці досить складно зробити вибір, адже хочеться, щоб м'які меблі були красива, зручна і при цьому ще й не надто дорога.

Як вибрати диван, щоб потім не шкодувати про покупку?

При виборі дивана потрібно керуватися декількома нескладними правилами. В першу чергу, потрібно оглянути каркас меблів. Найнадійніші і довговічні каркаси виготовляються з натурального дерева. Причому важливо, щоб деревина була добре просушена - це гарантія того, що каркас не деформується і не почне дратівливо скрипіти. У продажу можна зустріти також дивани в каркасах яких використані окремі елементи з ДСП. Поза всяким сумнівом, цей матеріал поступається дереву, але якщо якість плити високо, то проблем виникати не повинно.
Багато сучасні дивани мають вбудовані ящики для постільної білизни. Хороший ящик повинен бути виготовлений з натуральної фанери і мати досить вентиляційних отворів. Ящики з ДСП не дуже підходять для постільної білизни, так як можуть передавати тканини свій запах. Деякі виробники, щоб убезпечити покупців від цієї проблеми, покривають ДСП спеціальною фарбою, що перешкоджає виділенню хімічних речовин. У цьому випадку все залежить від покриття і якості виконаної роботи.
 
Уважно потрібно ставитися до вибору диванного наповнювача. Багато хто вважає, що поролон - це те що потрібно, адже цей матеріал не викликає алергії, не збирає пил і, що важливо, досить дешевий. Але у поролону є один великий недолік - цей матеріал не дуже довговічний. Через порівняно невеликий проміжок часу поролоновий блок почне руйнуватися і сидіння і спинки дивана втратять свою форму. Зустрічаються й інші, не дуже практичні варіанти диванної «начинки», наприклад сітка, наповнена синтепоновой крихтою, яка дуже швидко розповзається і перестає тримати форму.
 
Хороший диван повинен мати пружинний блок. Найкращі блоки для меблів - це моделі з пружинами, які надійно закріплені в спеціальних осередках. Це не дає пружинам зміщуватися і гарантує рівномірну «роботу» всього блоку. Якщо диван планується використовувати як ліжко, особливу увагу варто приділити механізму трансформації. Більшість конструкцій, представлених на ринку, досить надійні, але мають свої особливості. Перед покупкою дивана потрібно поцікавитися, як відбувається відкривання спального місця і скільки місця займає диван в розкладеному положенні.